Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Armageddon Time

Armageddon Time

Autobiografische coming-of-age film van regisseur James Gray (‘The Immigrant’) over de vriendschap tussen twee schooljongens raakt op subtiele wijze aan antisemitisme en racisme in de Verenigde Staten.

Armageddon Time
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Queens, New York, 1980, ten tijde van de verkiezing van Ronald Reagan. Paul Graffs en Johnny Davis zijn twee schooljongens van rond de twaalf. Ze krijgen het aan de stok met hun leraar, mr. Turkeltaub. Johnny, van Afro-Amerikaanse komaf, wordt veel harder aangepakt dan Paul, de jongste telg van een Joodse familie. Paul en Johnny raken bevriend, maar Pauls familie, die zichzelf tolerant en progressief vindt, is toch beducht voor slechte invloed van Johnny op Paul. Ze sturen hem naar een elitaire privéschool. 

De Amerikaanse regisseur James Gray (‘The Immigrant’) heeft met ‘Armageddon Time’ een sterk autobiografische coming-of-age film gemaakt rondom belangrijke thema’s als interraciale vriendschappen en sluimerend antisemitisme en racisme. Maar de film toont ook de kracht van familiebanden bij het najagen van de Amerikaanse Droom. Met Anthony Hopkins als Aaron, de grootvader van Paul. Op het filmfestival van Cannes werd de film enthousiast ontvangen met een zeven minuten durende ovatie. 

Genre
Drama
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Regie
James Gray
Met
Anne Hathaway, Jeremy Strong, Banks Repeta, Anthony Hopkins, Jaylin Webb
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?