Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Asteroid City

Asteroid City

Waanzinnige kleuren en symmetrische shots: Wes Anderson is terug met een nieuwe film! In Asteroid City, een fictief Amerikaans woestijndorp, komen leerlingen en ouders vanuit het hele land bij elkaar voor een wetenschappelijke competitie, die spectaculair verstoord wordt door wereldschokkende gebeurtenissen. 

Asteroid City
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

‘Asteroid City’ speelt zich af rond 1955, in een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn. Het programma van een conventie voor jonge Stargazers en Space Cadets, waar leerlingen en hun ouders vanuit het hele land bij elkaar komen voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie, wordt spectaculair verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

The Hollywood Reporter omschreef de film als ‘een poëtische meditatie over de zin van het leven’. Wes Anderson heeft niet alleen de film geregisseerd, maar ook het script geschreven en gecoproduceerd. ASTEROID CITY bedacht hij samen met Roman Coppola, met wie hij ook aan ‘Moonrise Kingdom’  (2012), ‘Isle of Dogs’ (2018) en ‘The French Dispatch’  (2021) werkte. Zoals we van Andersons films gewend zijn, barst ook de cast van ‘Asteroid City’ van de grote namen. Veel van zijn vaste spelers zijn te zien, zoals Jason Schwartzman, Adrien Brody, Willem Dafoe, Tilda Swinton en Jeff Goldblum. Ook zien we veel nieuwe gezichten in Anderson's oeuvre, waaronder Margot Robbie, Tom Hanks en Scarlett Johansson. Kortom: een sterrencast waar je u tegen zegt.

Te zien vanaf 22 juni. 

Genre
Drama/Komedie/Romantiek
Herkomst
VS (2023)
Met
Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tilda Swinton

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?