Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Astolfo

Astolfo

De goedhartige Astolfo, een gepensioneerde professor die uit zijn Romeinse appartement is gezet, besluit zijn intrek te nemen in een oud adellijk maar vervallen paleis, het laatste overblijfsel van zijn familiebezit in een afgelegen dorp in de Abruzzen, waar hij verliefd wordt. 

Astolfo
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De goedhartige Astolfo, een gepensioneerde professor die uit zijn Romeinse appartement is gezet, besluit zijn intrek te nemen in een oud adellijk maar vervallen paleis, het laatste overblijfsel van zijn familiebezit in een afgelegen dorp in de Abruzzen. Hij is er al tientallen jaren niet meer is geweest. Bij aankomst blijkt er een zwerver te wonen en Astolfo besluit dat hij bij hem mag blijven wonen. Maar daar blijft het niet bij, want al snel wordt het duo vergezeld door een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman en koken ze met z'n vieren en spelen ze spelletjes. Wanneer zijn neef langskomt en hem voorstelt aan Stefania, een charmante en gulle vrouw van zijn eigen leeftijd, is Astolfo al snel verliefd en worstelt hij met zijn gevoelens. 

De Italiaanse regisseur Gianni Di Gregorio is terug met zijn nieuwe film ‘Astolfo’, een zomerse romantische komedie. Di Gregorio debuteerde als regisseur met de film Pranco di Ferragasto (2008), waarin hij ook zelf de hoofdrol speelde. Deze film werd geselecteerd voor IFFR en was een groot succes in de bioscoop. ‘Astolfo’ is genomineerd voor een David bij de David di Donatello Awards voor Best Original Screenplay.

Te zien vanaf 13 juli. 

Genre
Komedie/Romantiek
Herkomst
Italië (2022)
Gesproken taal
Italiaans
Regie
Gianni Di Gregorio
Met
Gianni Di Gregorio, Simone Colombari
Duur
minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?