Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Aurora's Sunrise

Aurora's Sunrise

Aangrijpende animatiedocumentaire over het onvergetelijke verhaal van Aurora Mardiganian, die als overlever van de Armeense genocide vlucht naar Amerika en wereldberoemd wordt als hoofdrolspeler in Hollywoodfilm ‘Auction of Souls’. Regisseur Inna Sahakyan reconstrueert op sublieme wijze Aurora’s verhaal, met prachtige animatie op basis van haar memoires.

Aurora's Sunrise
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De Armeense Arshaluys is veertien jaar als in 1915, het jaar waarin de Armeense genocide door de Turken aanvangt, haar vader en broer gevangengenomen worden. Het meisje en de rest van haar familie worden op een dodenmars richting Syrische woestijn gedwongen. Dit is het begin van haar lijdensweg: Arshaluys raakt haar familieleden kwijt en wordt tenslotte verkocht. Uiteindelijk weet ze te vluchten naar de VS, waar ze, inmiddels als Aurora Mardiganian, in 1918 haar verhaal opschrijft. Dit boek ‘Ravished Armenia,’ wordt een bestseller die zeer succesvol wordt verfilmd als ‘Auction of Souls’, waarin ze zelf de hoofdrol speelt. Intussen gaan de moordpartijen in Armenië door en wordt Aurora het gezicht van de humanitaire campagne rondom de film, in de hoop haar volk te redden. 

Regisseur Inna Sahakyan reconstrueert Aurora’s verhaal met prachtige animatie op basis van Aurora’s memoires, de twintig overgebleven minuten van ‘Auction of Souls’ en de getuigenissen die Mardiganian op latere leeftijd aflegde.

Te zien vanaf 27 april. Premièrekaarten zijn al te koop. 

Genre
Documentaire/Animatie
Herkomst
Duitsland, Armenië, Litouwen
Gesproken taal
Armeens, Engels, Turks, Koerdisch, Duits
Regie
Inna Sahakyan
Met
Anzhelika Hakobyan, Arpi Petrossian
Duur
96 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?