Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Babylon

Babylon

Dit verhaal van buitensporige ambitie en excessieve uitspattingen volgt de opkomst en ondergang van meerdere personages in een tijdperk van ongeremde decadentie en corruptie in het vroege Hollywood van de jaren twintig van de vorige eeuw.

Babylon
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Hollywood, de late jaren twintig. De filmindustrie ondergaat de transitie van zwijgende films naar films met gesproken tekst. In dit tijdperk van ongeremde decadentie en corruptie proberen verschillende acteurs hun hoofd boven water te houden, waaronder Clara Bow (Margot Robbie). Clara is een actrice die met haar voorkomen de speciale status van ‘It-girl’ heeft verworven.

‘Babylon’ is geschreven en geregisseerd door topregisseur Damien Chazelle (‘La La Land’, ‘Whiplash’) en concentreert zich op een mix van historische en fictieve personages. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Margot Robbie (‘I, Tonya’, ‘Mary Queen Of Scots’, ‘Bombshell’) en Brad Pitt (‘Once Upon a Time… in Hollywood’). De film kreeg vijf nominaties voor een Golden Globe, waaronder die voor Beste Film.

Genre
Drama
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Regie
Damien Chazelle
Met
Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Li Jun Li, Jovan Adepo, Max Minghella, Flea, Samara Weaving, Rory Scovel, Lukas Haas, Eric Roberts, Damon Gupton, P.J. Byrne
Duur
188 minuten (exclusief pauze)
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?