Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Barbie

Barbie

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Verfrissende feministische kijk op Barbie door niemand minder dan Greta Gerwig ('Lady Bird', ‘Little Women’) met Margot Robbie ('I, Tonya') en Ryan Gosling ('La La Land'). Grote zomerhit met 250.000 bezoekers in de eerste speelweek. 

Barbie
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Barbie woont in het perfecte roze Barbieland. Omdat ze zelf niet in alle opzichten perfect is wordt ze gedwongen te vertrekken, op avontuur de echte wereld in. Ze wordt daarbij vergezeld door Ken. Barbie en Ken baren flink wat opzien, worden gedist door tieners en zelfs gearresteerd. En ze ontdekken dat echte perfectie niet van buiten zit maar van binnen…

Greta Gerwig ('Lady Bird', ‘Little Women’) regisseerde deze live-action film en tekende samen met Noah Baumbach ('Marriage Story') voor het scenario. Niet alleen voor liefhebbers van de iconische pop is deze film een must, of zoals de tagline van de film luidt: ‘If you love Barbie, this movie is for you! If you hate Barbie, this movie is for you!’

Regisseur Gerwig voegt daar zelf aan toe: ‘Wat je vooraf ook denkt, we gaan je iets geven dat helemaal anders is – iets waarvan je niet wist dat je het wilde.’ Margot Robbie ('I, Tonya', ‘Babylon’) en Ryan Gosling ('La La Land') tekenden voor de hoofdrollen en hun uiteraard volledig op elkaar afgestemde outfits zijn een lust voor het oog. De bijrollen worden vertolkt door vele grote namen waaronder Helen Mirren, Dua Lipa en Will Ferrell. 

 

 

Genre
Komedie
Herkomst
VS (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Greta Gerwig
Met
Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera
Duur
114 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"Ironische knipoog en feministisch manifest ineen"

De Volkskrant

"Ambitious and giddily entertaining blockbuster"

Empire

"De film Barbie is grappig en gelaagd, wil Barbie vieren én kritisch bezien; is feministisch, divers én tegelijkertijd zo oogverblindend"

NRC

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?