Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Beau Travail

Beau Travail

Claire Denis is een van Frankrijks meest vooraanstaande regisseurs en ‘Beau Travail’ – nooit eerder uitgebracht in Nederland – is volgens velen haar meesterwerk. Zowel de dansscènes in de lokale club als de militaire oefeningen in de woestijn zijn van een zinderende sensualiteit. Nu te zien in een prachtige geremasterde 4K-versie.

Beau Travail
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Galoup kijkt vanuit Marseille terug op zijn tijd als sergeant in het vreemdelingenlegioen in Djibouti. Hij heeft daar een vriendin in de stad en een hechte, bijna vader-zoon relatie met zijn meerdere. Hij gedijt bij de strenge hiërarchie, codes en vaste rituelen van het leger. Onder zijn leiding doen de soldaten de was, strijken hun kleren en trainen in de woestijn. Deze veelal jonge jongens geven zich over aan de Spartaanse omstandigheden, als ware het een spel. Ze bewegen zich met de gratie van Japanse dansers door het adembenemende, desolate landschap. Maar dit zorgvuldig opgebouwde leven stort langzaam maar onherroepelijk in elkaar met de komst van de knappe, mysterieuze rekruut Sentain. 

Claire Denis is een van Frankrijks meest vooraanstaande regisseurs en ‘Beau Travail’ – nooit eerder uitgebracht in Nederland – is volgens velen haar meesterwerk. Zowel de dansscènes in de lokale club als de militaire oefeningen in de woestijn zijn van een zinderende sensualiteit. De mannen en de vrouwen, de buitenlandse soldaten en de lokale bevolking, ze zijn vreemden voor elkaar, maar één in hun lichamelijkheid. Agnès Godard, Denis’ vaste cameravrouw, stijgt in deze film boven haar al fenomenale zelf uit. De muziek, variërend van opera en Neil Young tot explosieve discobeat, lijkt onlosmakelijk verbonden aan de filmbeelden. En de montage is zo vooruitstrevend, dat de slotscène door velen als de beste uit de filmgeschiedenis wordt beschouwd. Nu te zien in een prachtige geremasterde 4K-versie.

Onderdeel van ‘Grenzeloze Visies: de films van Claire Denis'. 

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk (1999)
Gesproken taal
Frans
Regie
Claire Denis
Met
Denis Lavant, Michel Subor, Grégoire Colin
Duur
92 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?