Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Beautiful Beings

Beautiful Beings

Veertienjarige Balli woont met zijn drugsverslaafde moeder in een verloederd huis in Reykjavik en wordt op school genadeloos gepest. Maar dan ontmoet hij drie jongens van zijn eigen leeftijd waarmee een voorzichtige vriendschap ontstaat.

Beautiful Beings
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Veertienjarige Balli is een buitenbeentje. Hij woont met zijn drugsverslaafde moeder in een smerig, verloederd huis in het IJslandse Reykjavik en wordt genadeloos gepest door zijn klasgenoten. Zijn wrede stiefvader heeft hem een glazen oog bezorgd. Maar dan ontmoet Balli drie jongens van zijn eigen leeftijd – Addi, Konni en Siggi – en er ontstaat een voorzichtige vriendschap. Voor het eerst in zijn leven merkt Balli dat hij contact kan maken, vooral met Addi.

 

In ‘Beautiful Beings’ portretteert de IJslandse regisseur Guðmundsson (‘Heartstone’) een groep verwaarloosde jongens wier wereld is getekend door geweld en agressie. Gelukkig is er ook plaats voor warmte en tederheid, die door het vernis van hardheid heen breken. Guðmundsson vertelt het hartverscheurende verhaal op een poëtische, soms magisch-realistische wijze, met dank aan de impressionistische beelden van de Noorse cameraman Sturla Brandth Grøvlen, die eerder het camerawerk voor ‘Druk’, ‘Victoria’, ‘Rams’ en ‘The Innocents’ voor zijn rekening nam. ‘Beautiful Beings’ ging in première tijdens het filmfestival in Berlijn, waar de film de Europa Cinemas Label Award won.

Genre
Drama
Herkomst
IJsland
Gesproken taal
IJslands
Regie
Guðmundur Arnar Guðmundsson
Met
Áskell Einar Pálmason, Birgir Dagur Bjarkason, Viktor Benóný Benediktsson
Duur
123 minuten
Kijkwijzer

Trailer