Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Black tea

Black tea

De Afrikaanse Aya vertrekt vlak voor haar huwelijk naar China waar ze gaat werken in de theewinkel van de getrouwde Cai. De twee worden verliefd. Lukt het hen om ondanks hun verschillende achtergrond een gezamenlijke toekomst op te bouwen? 

Black tea
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De massale huwelijksceremonie in Abidjan, Ivoorkust, is al begonnen als Aya haar aanstaande uitlegt dat hij een betere vrouw verdient. Ze vertrekt naar Guangzhou in China, waar ze werk vindt in de theewinkel van Cai. Hij leidt haar op tot thee-expert. Aya en (de getrouwde) Cai worden verliefd. Lukt het hen een gezamenlijke toekomst op te bouwen?

Op het eerste oog lijkt dit verhaal ‘Hoe redt een Afrikaanse vrouw zich in China?’ een onderzoek te zijn naar culturele identiteit. Maar de in Mauretanië geboren regisseur Abderrahmane Sissako (‘Timbuktu’) benadrukt dat zijn film vooral gaat over wat ons - ongeacht onze herkomst - bindt; de wens een fijn en gelukkig leven te leiden. ‘Black Tea’ is een oogverblindende film over verboden romantiek en de verfijnde kunst van het theezetten. 

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk (2024)
Gesproken taal
Mandarijn
Regie
Abderrahmane Sissako
Met
Han Chang, Nina Melo, Michael Chang
Duur
110 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?