Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Blackbird Blackbird Blackberry

Blackbird Blackbird Blackberry

Charmant en eigenwijs liefdesverhaal waarin de ongebonden Etero tegen alle conventies in op een seksuele ontdekkingstocht gaat. 

Blackbird Blackbird Blackberry
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Etero is een kordate, zelfstandige vrouw, die in een dorp in Georgië woont. Ze heeft een winkel en plukt graag bramen. Er wordt veel over haar geroddeld omdat ze geen man heeft. Tot ze als een blok valt voor Murman, een lokale bezorger, en na 48 jaar haar maagdelijkheid verliest. Ze komt voor de onvermijdelijke keuze te staan: alleen blijven of door met Murman. 

‘Blackbird Blackbird Blackberry’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van de feministische schrijfster Tamta Melashvili. Met veel charme en schilderachtig camerawerk meandert dit internationaal geprezen portret van een eigenwijze vrouw tussen het plezier van seksuele ontdekking en de ongebonden zelfstandigheid van het alleen zijn. Met Eka Chavleishvili in een boeiende hoofdrol.

Te zien vanaf 22 februari. 

Genre
Drama
Herkomst
Zwitserland, Georgië (2023)
Gesproken taal
Georgisch
Regie
Elene Naveriani
Met
Temiko Chinchinadze, Eka Chavleishvili, Pikria Nikabadze
Duur
110 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"Sterk gestileerd"

NRC

"Mooie lome mijmerfilm over een vrouw tussen maagdelijkheid en menopauze, die zich aan alle verwachtingen onttrekt"

VPRO Cinema

"In een heel precieze, subtiele filmtaal die soms herinnert aan het werk van de Finse maestro Aki Kaurismäki, schetst het drama de opbloeiende liefde van twee oudere mensen"

Trouw

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?