Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Blind Willow, Sleeping Woman

Blind Willow, Sleeping Woman

 Pierre Földes’ eerste lange animatiefilm is een bewerking van zes korte verhalen van de geliefde schrijver Haruki Murakami en ademt in beeld, muziek, ritme en toon diens sfeer. 

Blind Willow, Sleeping Woman
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Na de grote aardbeving in Japan van 2011, verdwaasd door de stroom van berichten die de ramp losmaakt, verlaat Kyoko haar man Komura om een vreemde gebeurtenis op haar twintigste verjaardag te onderzoeken. Om haar plotselinge verdwijning te begrijpen, bezoekt de geschokte Komura in het hele land de ene kennis na de andere. Z'n oudere collega, de verlegen Katagiri, krijgt intussen bezoek van een enorme kikker die hem om hulp vraagt bij het bestrijden van een ondergronds monster om zo een naderende ramp af te wenden. 

Pierre Földes’ eerste lange animatiefilm is een bewerking van zes korte verhalen van Haruki Murakami, een van de meest geliefde schrijvers van de hedendaagse wereldliteratuur. Földes schreef zelf een scenario waarin hij zes van Murakami’s verhalen tot één geheel weeft en bedacht hiervoor een geheel eigen, unieke visuele stijl helemaal toegesneden op Murakami’s ideeënwereld. Waarop de schrijver vervolgens zijn zeer zeldzame toestemming tot verfilming van zijn werk gaf. 

Door de combinatie van live action met 3D-modellen weet Földes gebaren en lichaamstaal exact weer te geven. Tegelijkertijd ontsnapt de film door de eclectische animatietechnieken – weglaten van frames, gezichten zonder arcering, doorschijnende figuren – aan de werkelijkheid en ontstaat er een sfeer tussen waken en dromen.  

Te zien vanaf 30 maart, kaarten zijn al te koop!

Genre
Animatie/Drama
Herkomst
Frankrijk, Nederland
Gesproken taal
Engels
Regie
Pierre Földes
Met
Michael Czyz, Jesse Noah Gruman, Shoshana Wilder
Duur
108 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?