Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Blood Simple

Blood Simple

Een café-eigenaar in een klein dorpje in Texas ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft met een van zijn werknemers en schakelt een privédetective in om de twee te vermoorden. Ter ere van zijn veertigjartig jubileum is de film in 4k gerestaureerd en voorzien van Dolby geluid.

Blood Simple
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Eye Filmmuseum wijdt komende zomer een uitgebreid retrospectief aan Joel en Ethan Coen, de bekendste en meest geliefde buitenbeentjes van Hollywood, en wij haken daar graag bij aan. In juli en augustus vertonen we vier hoogtepunten uit hun oeuvre in het retrospectief ‘The Coen brothers in focus’. Verheug je op hun speelfilmdebuut ‘Blood Simple’, dat dit jaar zijn veertigjarig jubileum viert, ‘Fargo’, ‘The Big Lebowski’ en ‘No Country for Old Men’.

Een café-eigenaar in een klein dorpje in Texas ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft met een van zijn werknemers en schakelt een privédetective in om de twee te vermoorden. Die blijkt helaas niet al te slim. Wanneer er een lijk wordt ontdekt, ontstaat een complex web van bedrog en dubbele agenda’s en is het een kwestie van tijd voordat er meer slachtoffers vallen.

‘Blood Simple’ is het speelfilmdebuut van Joel en Ethan Coen, waarmee ze direct de toon zetten en hun zwart-komische visitekaartje afleverden. De plotlijnen raken ingenieus vervlochten en er wordt een fraai staaltje acteerwerk neergezet, onder andere door de formidabele actrice Frances McDormand, die in deze film debuteert. De broers namen zowel regie, montage als productie voor hun rekening. Voor het camerawerk wisten ze gelijk een grote naam te strikken, Barry Sonnenfeld ('Men in Black', ‘Get Shorty’). De film is ter ere van zijn veertigjarig jubileum in 4K gerestaureerd en voorzien van dolby geluid.

Genre
crime/Drama/Thriller
Herkomst
Verenigde Staten (1984)
Gesproken taal
Engels
Regie
Joel Coen, Ethan Coen
Met
John Getz, Frances McDormand, Dan Hedaya
Duur
96 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?