Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Boiling Point

Boiling Point

Op een hele drukke avond krijgt chef-kok Andy Jones een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit. Hij loodst zijn personeel door de chaotische avond, waarbij voor hem alles op het spel staat. 

Boiling Point
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert chef-kok Andy Jones in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. Een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet het personeel op scherp terwijl het overboekte restaurant zich al begint te vullen met gasten. Andy probeert streng doch rechtvaardig zijn personeel door de chaotische avond te loodsen, terwijl alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel staat. 

 

Iedereen die weleens in de horeca heeft gewerkt, herkent de situaties in het superspannende ‘Boiling Point’. Even naar adem happen in de koeling, een snelle peuk bij de achterdeur: herkenbaar. Een keukenbrigade die loopt te geiten, te zieken en te klagen: wie kent het niet. Regisseur Philip Barantin heeft jaren in restaurantkeukens gewerkt. Hij bracht het van afwasser tot chef en presenteert zijn ‘Boiling Point’ in één lange ononderbroken, soms adembenemende take, die de hoge werkdruk in het restaurant tastbaar maakt.

Genre
Drama
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Regie
Philip Barantini
Met
Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Jason Flemyng, Hannah Walters
Duur
95 minuten
Kijkwijzer

Trailer