Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Böse Spiele Rimini Sparta

Böse Spiele Rimini Sparta

De houdbaarheidsdatum van schlagerzanger Richie is verlopen, maar hij is nog altijd geliefd bij zijn middelbare vrouwelijke fans. Zijn broer Ewald is een technicus die in Roemenië woont en worstelt met zijn pedofiele gevoelens. Documentairemaker Seidl ('Paradies'-trilogie) verwerkte deze twee verhalen in één film, en creëert daarmee een hele nieuwe ervaring. 

Böse Spiele Rimini Sparta
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

In ‘Rimini’ (2022) en ‘Sparta’ (2022) volgde Ulrich Seidl ('Paradies'-trilogie) de levens van twee broers: Richie en Ewald. Richie is een schlagerzanger die zijn beste tijd heeft gehad maar nog altijd geliefd is bij zijn middelbare vrouwelijke fans, die voor een zacht prijsje ook op zijn seksuele aandacht kunnen rekenen. Ewald is een technicus die in Roemenië woont en worstelt met zijn pedofiele gevoelens.

Sinds hij aan het project begon, wilde Seidl deze twee verhalen in één film verwerken – en het resultaat, ‘Böse Spiele Rimini Sparta’, biedt een geheel nieuwe ervaring. In het eerste deel van de film, dat zich in de winter afspeelt, worden de twee verhaallijnen nauw verweven. Ze spiegelen en vullen elkaar aan tot een sombere visie op de verloren jeugd. Het tweede deel, dat zich in de zomer afspeelt, draait om Ewald en zijn Spartaanse fantasieën, die hij samen met een groep jongens uitleeft in een zelfgebouwd fort. ‘Böse Spiele Rimini Sparta’  is een meer verontrustende, troosteloze en trieste, maar in veel opzichten ook rijkere, versie van Seidls verenigde filmprojecten.

Filmhuis Bussum vertoonde in 2022 ‘Rimini’, ‘Sparta’ vertonen we vanaf 15 juni. 

Te zien vanaf 15 juni. Premièrekaarten zijn al te koop!

 

Genre
Drama
Herkomst
Oostenrijk
Regie
Ulrich Seidl
Met
Hans-Michael Rehberg, Michael Thomas, Tessa Gottlicher, Georg Friedrich, Claudia Martini, Florentina Elena Pop, Inge Maux
Kijkwijzer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?