Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Cairo Conspiracy

Cairo Conspiracy

De ambitieuze visserszoon Adam wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de groot-imam plotseling overlijdt, blijkt de verkiezing van zijn opvolger niet eenvoudig. Het scenario van deze spionagethriller werd bekroond op het Filmfestival van Cannes.

Cairo Conspiracy
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Adam is een visserszoon met ambitie. Tot ieders trots wordt hij toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam en een van 's werelds meest vooraanstaande islamitische kenniscentra. Als de groot-imam plotseling overlijdt, blijkt de verkiezing van zijn opvolger niet eenvoudig: de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst hebben tegengestelde belangen, want hoewel de groot-imam formeel geen politieke macht heeft, kan hij beslissingen van de overheid sterk beïnvloeden. Als kolonel Ibrahim eerstejaarsstudent Adam inzet om voor hem te spioneren en, desgewenst, in te grijpen, rijst de vraag aan welke kant Adam staat en voor welke groep hij werkt. 

De nieuwe film van Tarik Saleh ‘The Nile Hilton Incident’) is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld. ‘Cairo Conspiracy’ werd bekroond voor het beste scenario op het Filmfestival van Cannes en was de inzending van Zweden voor de Oscars. 

Genre
Drama/Thriller
Herkomst
Zweden (2022)
Gesproken taal
Arabisch
Regie
Tarik Saleh
Met
Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mohammad Bakri
Duur
117 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?