Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Candy

Candy

De documentaire ‘Candy’ laat zien hoe de pandemie niet alleen op muzikaal gebied hard inhakte op het leven van saxofoniste Candy Dulfer, maar ook privé: met zorgen om de gezondheid van haar ouders, ongewenste kinderloosheid en financiële kopzorgen.

Candy
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Candy Dulfer is een wereldberoemde saxofoniste die met supersterren als Prince, David Stewart, Van Morrison en Pink Floyd heeft opgetreden. Ze heeft een hechte band met haar ouders. Haar vader Hans, zelf gerespecteerd jazz-saxofonist, en moeder Inge hebben zowel op muzikaal als zakelijk gebied altijd een grote rol gespeeld in haar carrière, die veel hoogtepunten kent en – voor de buitenwereld – een hoog glamourgehalte heeft. Maar als de pandemie uitbreekt en ze niet meer kan optreden, moet Candy vechten om haar hoofd boven water te houden. Ze maakt zich ook zorgen om haar kwetsbare ouders en zal bovendien de naam ‘Dulfer’ door ongewenste kinderloosheid niet kunnen doorgeven. Candy gaat echter niet bij de pakken neer zitten en gaat naarstig op zoek naar nieuwe mogelijkheden om maar muziek te blijven maken en aan een nieuw album te werken. 

Documentairemaakster Carin Goeijers maakte een intiem portret van een zelfstandig artiest, dochter en bonusmoeder, die zichzelf opnieuw uit moet vinden in moeilijke tijden. 

Te zien vanaf 15 december 2022. Kaarten zijn al te koop!

Genre
Documentaire
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Carin Goeijers
Met
Candy Dulfer
Duur
82 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?