Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Comedy Queen

Comedy Queen

Bitterzoet verhaal over een meisje dat het verdriet over haar overleden moeder wil overwinnen door Koningin van de lach te worden. De film won de Kristallen Beer voor beste jeugdfilm op het filmfestival van Berlijn.

Comedy Queen
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

De moeder van de dertienjarige Sasha maakt een eind aan haar leven. Haar vader is daardoor erg somber. Sasha besluit daarom ‘het leven’ compleet anders aan te pakken dan haar moeder. Ze bedenkt vier overlevingsregels voor zichzelf. Regel 1: knip je lange haar af. Regel 2: lees geen boeken meer. Regel 3: zorg nooit voor iets levends. Regel 4 is het belangrijkst: word de Koningin van de lach! Als ze haar vader weer kan laten lachen wordt het leven vast weer wat lichter…

‘Comedy Queen’ is de verfilming van het succesvolle gelijknamige jeugdboek van de Zweedse auteur Jenny Jägerfield. De film is een emotionele rollercoaster: verdrietig, grappig, soms ongemakkelijk. Hoofdrolspeelster Sigrid Johnson is krachtig en kwetsbaar tegelijk. ‘Comedy Queen’ won op het filmfestival van Berlijn de Kristallen Beer voor beste jeugdfilm, maar is absoluut ook voor volwassenen zeer de moeite waard. 

Te zien vanaf 22 december 2022. 

Genre
Drama
Herkomst
Zweden
Gesproken taal
Zweeds
Regie
Sanna Lenken
Met
Oscar Töringe, Sigrid Johnson, Frida Beckman, Ellen Taure
Duur
95 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?