Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Competencia Oficial

Competencia Oficial

Op zoek naar betekenis en aanzien besluit een miljardair een film te maken. Hij huurt daarvoor de crème de la crème van de filmwereld in, die echter nogal wat noten op hun zang hebben. Een donkere en kurkdroge komedie over ego’s, met o.a. Penélope Cruz en Antonio Banderas, die nog maar zelden samen in een film te zien waren.

Competencia Oficial
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

In de hoop op eeuwige roem heeft een miljardair zijn zinnen gezet op het maken van een filmhit. Hij huurt de beroemde filmmaker Lola Cuevas (Penélope Cruz) in om het ambitieuze project in goede banen te leiden. Daarbij worden er twee grote acteurs met nog grotere ego’s geregeld: Hollywood-hartenbreker Félix Rivero (Antonio Banderas) en de grensverleggende theateracteur Iván Torres. Beiden zijn legendarisch, maar bepaald niet de beste vrienden. Cuevas stelt ze ter voorbereiding op de draaidagen in een reeks steeds excentriekere uitdagingen op de proef. Hierbij worden Rivero en Torres met zowel elkaar als hun eigen prestaties geconfronteerd en is het maar de vraag of er nog iemand overblijft als de camera’s straks echt beginnen te draaien.

Het regisseursduo Mariano Cohn en Gastón Duprat heeft al meerdere films afgeleverd, die vooral in Spaanstalige landen in de prijzen vielen. De wereldsterren Penélope Cruz en Antonio Banderas hebben - verrassend genoeg - nog maar zelden het zilveren scherm gedeeld. Ze speelden allebei in Almodóvars ‘Dolor Y Gloria’, maar omdat ze personages uit verschillende periodes vertolkten, deelden ze geen scènes. Met de heerlijke satire ‘Competencia Oficial’ is het eindelijk genieten van de schitterende wisselwerking tussen beide sterren, die zich duidelijk enorm amuseren terwijl ze de draak steken met de pretentieuze culturele wereld.

Genre
Drama
Herkomst
Spanje
Gesproken taal
Spaans
Regie
Mariano Cohn, Gastón Duprat
Met
Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martínez
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer