Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Corsage

Corsage

Als de vermaarde keizerin van Oostenrijk veertig wordt en haar schoonheid tanende is, laat ze zich niet aan de kant zetten. ‘Corsage’ rekent af met het brave Sissi-imago en laat een sterke, strijdbare vrouw zien, die niets liever wil dan haar beklemmende korset afwerpen. 

Corsage
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Keizerin Elizabeth van Oostenrijk wordt verafgood om haar schoonheid en staat bekend om haar inspirerende modetrends. Maar in 1877 viert 'Sissi' haar veertigste verjaardag en moet ze vechten om haar publieke imago te behouden door haar korset steeds strakker te rijgen. Terwijl haar rol steeds verder wordt ingeperkt, komt ze in verzet en zoekt ze de opwinding en levensvreugde van haar jeugd door te reizen en voormalige geliefden en oude vrienden te bezoeken. 

‘Corsage’ laat een heel andere vrouw zien dan die we kennen uit de beroemde Sissi-films: deze keizerin is niet volgzaam, maar krachtig en vastbesloten om zich niet naar de zijlijn te laten manoeuvreren om de simpele reden dat ze niet jong genoeg meer is. Een absolute glansrol van Vicky Krieps (‘Bergman Island’, ‘Phantom Thread’), die daarvoor op het filmfestival van Cannes beloond werd met de Certain Regard-prijs voor beste actrice.

Genre
Drama
Herkomst
Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg
Gesproken taal
Duits, Frans, Engels, Hongaars
Regie
Marie Kreutzer
Met
Vicky Krieps, Colin Morgan, Raphael von Bargen, Finnegan Oldfield
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer