Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Cow

Cow

De eerste documentaire van regisseur Andrea Arnold (‘American Honey’) legt eenvoudigweg het leven vast van melkkoe Luma: een wezen dat haar pasgeboren kalveren liefdevol schoonlikt. Dat vastzit in het patroon van inseminatie, baren, gemolken worden. En dat je via de camera aankijkt en contact maakt. 

 

Cow
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Ze is nog maar net bevallen, koe Luma. De vruchtzak bungelt leeg tussen haar poten, maar hop, daar gaat ze alweer de melkmachine in. Ondertussen geeft de boer haar jonge kalf, buiten haar zicht, melk uit een fles. 

 

Net als Victor Kossakovsky’s varkensdocumentaire ‘Gunda’ (2020) maakt ‘Cow’ statements zonder statements te maken. In haar eerste documentaire registreert Andrea Arnold (‘American Honey’) eenvoudigweg het leven van de melkkoe: een aaneenschakeling van inseminatie, baren, gemolken worden, enzovoorts. De camera zit haar zo dicht op de koeienhuid dat Luma de cameravrouw af en toe ondersteboven loopt. ‘Cow’ is een film die daadwerkelijk stilstaat bij koeien. Om ons dichter bij hen te brengen. Om zowel hun schoonheid als de uitdaging van hun leven te zien. Niet op een romantische manier, maar op een levensechte manier. 

Genre
Documentaire
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Regie
Andrea Arnold
Duur
93 minuten
Kijkwijzer

Trailer