Lights, Camera, Action! Gloednieuwe filmcursus vanaf 22 maart (ook per losse avond)

Lights, Camera, Action!

/

Gloednieuwe filmcursus vanaf 22 maart (ook per losse avond)

Hans Walther en Bruce Gray starten op 22 maart met een gloednieuwe achtdelige filmcursus, waarin ze inzoomen op de diverse filmdisciplines en de nieuwste technieken en inzichten. Een must voor alle filmliefhebber die nèt iets meer wil weten, met onderwerpen en filmfragmenten die nog niet in eerdere cursussen aan de orde kwamen.

De cursus
woensdag 22 maart: Camera
Camera = emotie. We behandelen o.a. lenzen, kadrage en camerabewegingen. Hoe worden die ingezet om de kijker te beroeren?

woensdag 29 maart: Licht
Romantisch of griezelig? Het zit allemaal in de belichting. Decor en acteurs, ze zijn allebei voedsel voor de belichter.

woensdag 5 april: Montage
Onder invloed van de muziekclips is het tempo van shotwisselingen ook in speelfilms flink omhoog gegaan. Maar is er een grens bereikt?

woensdag 12 april: Geluid
Geluid geeft vaak een extra dimensie aan een scène. Onverwachtse off-screen geluiden verruimen het decor waarin een scène zich afspeelt.

woensdag 19 april: Scenario
Het maken van een speelfilm begint met het bedenken van een verhaal. Hoe weet je of de kijker straks ook geboeid gaat kijken?

woensdag 10 mei: Art direction
Art direction schept een sfeer die nodig is om het filmverhaal een extra dimensie te geven en creëert zo een unieke wereld.

woensdag 17 mei: Acteren
Filmacteren heeft de afgelopen decennia een enorme evolutie doorgemaakt. We analyseren ook één scène tot op het bot.

woensdag 24 mei: Regie
Wat voor verrassingen heeft een regisseur in petto die kunnen zorgen voor een onverwachte aanpak van een van tevoren al goed doordacht product?

Data en kosten
De cursus 'Lights, Camera, Action!' start op 22 maart en bestaat uit acht woensdagavonden van 20.00 – 22.15 uur (incl. pauze). Alle onderwerpen worden uitgebreid geïllustreerd met toepasselijke filmfragmenten.

Een abonnement voor alle acht cursusavonden kost € 75,- (Vrienden FHB, 65+ en CJP: € 70). Kaartjes voor een losse avond kosten € 12,50 (Vrienden FHB, 65+ en CJP: € 11,50).

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar filmcursus@filmhuisbussum.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en eventueel recht op korting. U krijgt dan vanzelf bericht over de betaalwijze en het ophalen van de toegangspas. Kaartjes voor loss avond kunnen op de gebruikelijke manier gekocht worden: aan de kassa of via internet.

Over de cursusleiders
Hans Walther studeerde in 1981 af aan de Nederlandse Film & Televisie Academie en werkte vervolgens als editor en regisseur van talloze films en televisieseries. Sinds 2003 combineert hij zijn regie-ervaring met zijn passie voor animatie. Momenteel werkt Walther aan een tv-serie van Nijntje.

Bruce Gray begon zijn werk in de entertainment-industrie in Hollywood, In 1970 kwam hij naar Amsterdam en doceerde Theatrale Mediakunde bij de UvA. Als freelancer heeft hij deelgenomen aan diverse theater-, film- en televisieproducties als regisseur, acteur, producent en schrijver.