Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Dalva

Dalva

De twaalfjarige Dalva en haar vader leiden een onopvallend bestaan in een Franse voorstad, totdat haar vader wordt opgepakt en belandt in een instelling. Verpletterend regiedebuut van de Belgische Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze het keiharde onderwerp heeft verfilmd. 

Dalva
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Dalva en haar vader leiden een onopvallend bestaan in een Franse voorstad, totdat de politie hun huis binnenvalt. Haar vader wordt opgepakt en de twaalfjarige belandt in een instelling. Dalva, in kleding en gedrag misschien wel iets te ouwelijk en sexy voor haar leeftijd, snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader is gescheiden.

Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de jeugdinstelling zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk. 

‘Dalva’ is het ijzersterke debuut van de Belgische Emmanuelle Nicot, die in de jonge Zelda Samson de perfecte vertolker vond voor de zware hoofdrol van de weerbarstige en getraumatiseerde Dalva. De film won de FIPRESCI-prijs op het Filmfestival van Cannes 2022.

Te zien vanaf 4 mei. 

Genre
Drama
Herkomst
België, Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Regie
Emmanuelle Nicot
Met
Zelda Samson, Fanta Guirassy, Alexis Manenti
Duur
87 minuten
Kijkwijzer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?