Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Dancing Queen

Dancing Queen

Wat doe je als je een buitenbeentje bent? Nerdy tiener Mina wil er op school graag bij horen. Maar nog liever wil ze indruk maken op haar idool: hiphop-danser E.D Win. Dus geeft ze zich op voor een door hem georganiseerde danswedstrijd, ook al kan ze niet dansen. Dapper en met steun van haar oma doet ze haar eigen ding.      

 

Dancing Queen
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De wereld van de twaalfjarige Mina komt op zijn kop te staan wanneer de beroemde danser E.D. Win naar haar stad en dus ook naar haar school verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd. Wanneer hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, ziet Mina haar kans schoon en schrijft zich in. Maar er is één essentieel ding dat ze vergeten is: ze kan niet dansen! Een reis die ze onderneemt met de steun van haar pittige no-nonsense oma; een wijze dame wiens openhartige advies altijd tot veel hilariteit leidt. Van een ongemakkelijke eerste auditie tot een zenuwslopende show, Mina leert hoe ze de demonen van zelftwijfel moet bestrijden.

‘Dancing Queen’ is ook te zien tijdens het Cinekid Festival dat plaatsvindt van maandag 23 oktober t/m woensdag 25 oktober. 

Te zien vanaf 25 oktober. 

Genre
Familie
Herkomst
Noorwegen (2023)
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Aurora Gosse
Duur
93 minuten (excl. pauze)
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?