Zoekfunctie Filmhuis Bussum
De Acht Bergen

De Acht Bergen

Het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Paolo Cognetti. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg.

De Acht Bergen
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Pietro en Bruno, een stadsjongen en een jongen uit de bergen, hebben een bijzondere vriendschap. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek, tegen de achtergrond van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen. 

Het echtpaar Felix van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’) en Charlotte Vandermeersch (‘De Helaasheid Der Dingen’) tekende voor zowel het script als de regie.

Het boek waar de film op gebaseerd is, ‘Le Otto Montagne’ van Paolo Cognetti, kan met recht een internationale bestseller genoemd worden. Het werd in meer dan veertig landen uitgebracht. Alleen in Nederland en Vlaanderen werden er al meer dan 300.000 exemplaren van verkocht.

Genre
Drama
Herkomst
Italië, België, Frankrijk
Gesproken taal
Italiaans
Regie
Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
Met
Luca Marinelli, Allessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lieti, Elisabetta Mazzullo, Surakzhya Panta, Gualtiero Burzi, Elisa Zanotto
Duur
148 minuten (exclusief pauze)
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?