Zoekfunctie Filmhuis Bussum
De man uit Rome

De man uit Rome

In een tijd waarin nepnieuws en leugens het weefsel van onze samenleving ondermijnen, wordt de sceptische priester Filippo (37) door het Vaticaan gestuurd om een vermeend wonder te onderzoeken. Naarmate hij bij een oplossing van de zaak komt, komen zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onder druk te staan. 


 

De man uit Rome
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Een video van een huilend Mariabeeld gaat viral en de sceptische priester Filippo (37), wereldwijd berucht om het ontkrachten van vermeende wonderen, wordt door het Vaticaan naar het grensdorpje in Limburg gestuurd, dat in de greep is van een collectief trauma dat zich vier jaar geleden voltrok. Hij krijgt te maken met de eigenaren van het huilende beeldje. 

Térèse (19), de dochter, is een ongrijpbare zwijgende jonge vrouw, die na ‘de zwarte dag’ niet meer heeft gesproken en die de komst van Filippo ziet als een teken van boven. Zij en haar manipulatieve moeder blijken waardige tegenstanders voor Filippo. Hij is gewend mensen te ondervragen en forensisch onderzoek te doen, maar zijn technocratische aanpak botst met het diepe verdriet van de mensen in het dorp. Bovendien voelt hij zich aangetrokken tot de mysterieuze Térèse. Naarmate hij dichter bij een oplossing van de zaak komt, raakt hij verder verstrikt in het verdriet van het dorp en in een reeks schijnbaar wonderbaarlijke gebeurtenissen, die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.

‘De man uit Rome’ is de vierde speelfilm van Jaap van Heusden die eerder o.a. met ‘In Blue’ drie Gouden Kalveren won en met ‘De Nieuwe Wereld’  een International Emmy Award. 

Te zien vanaf 6 april. Premièrekaarten zijn al te koop.

Genre
Drama
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands, Engels, Italiaans
Regie
Jaap van Heusden
Met
Raymond Thiry, Michele Riondino, Emma Bading
Duur
107 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?