Zoekfunctie Filmhuis Bussum
De Middagvrouw

De Middagvrouw

De Joodse Helene komt in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Berlijn om te studeren. Ze ontmoet en verliest er haar grote liefde, zoekt bescherming bij een andere man waarvan ze echter steeds verder vervreemdt en komt voor onmogelijke dilemma's te staan.

De Middagvrouw
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De Joodse zussen Helene en Martha begeven zich in de jaren '20 van de vorige eeuw in het bruisende leven van Berlijn. Terwijl Martha zich verliest in het wilde uitgaansleven, wil Helene geneeskunde studeren en arts worden. Ze werkt als apothekersassistent als ze Karl ontmoet, de liefde van haar leven. Terwijl ze dromen over een toekomst samen, rukt het naziregime op en komt Karl plotseling om het leven. Gebroken van verdriet herpakt Helene zich en stort ze zich op een nieuwe relatie. Haar nieuwe partner blijkt echter nogal van haar te verschillen, waardoor ze zich snel opnieuw in een lastige positie bevindt. 

Met haar verfilming van Julia Francks gelijknamige besteller brengt de Oostenrijkse filmmaker Barbara Albert (co-producent van o.a. ‘Toni Erdmann’ en ‘Quo vadis, Aida?’) een uiterst emotionele film, over een jonge Duitse vrouw in oorlogstijd die voor onmogelijke dilemma's komt te staan. 

Te zien vanaf 25 juli. 

Genre
Drama
Herkomst
Duitsland, Zwitserland, Luxemburg (2023)
Gesproken taal
Duits
Regie
Barbara Albert
Met
Mala Emde, Thomas Prenn, Max von der Groeben, Liliane Amuat, Fabienne Elaine Hollwege
Duur
136 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?