Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Dogtooth

Dogtooth

Een geïsoleerd gezin wordt op onconventionele wijze opgevoed door hun ouders. Afgeschermd van de buitenwereld bestaat de wereld van de kinderen uit leugens en misleidingen, waarbij woorden een andere betekenis krijgen en de realiteit vervormd is tot een bizarre fantasie.

Dogtooth
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Een geïsoleerd gezin wordt op onconventionele wijze opgevoed door hun ouders. Afgeschermd van de buitenwereld bestaat de wereld van de kinderen uit leugens en misleidingen, waarbij woorden een andere betekenis krijgen en de realiteit vervormd is tot een bizarre fantasie. Wanneer de oudste dochter begint te rebelleren tegen het verstikkende regime van haar ouders, begint een kettingreactie van gebeurtenissen die de fragiele balans van het gezin dreigt te verstoren. 

‘Dogtooth’ neemt de kijker mee op een ongemakkelijke reis naar de duistere krochten van het menselijk bestaan, met een provocatieve blik op controle en de zoektocht naar vrijheid. Deze zwarte komedie werd bij de première in 2009 in Cannes bekroond met de Un Certain Regard-prijs en betekende de internationale doorbraak voor de Griekse regisseur: de film won maar liefst twintig internationale prijzen en werd genomineerd voor een Oscar. Nu prachtig in 4k gerestaureerd en opnieuw uitgebracht. 

Onderdeel van ‘Yorgos Lanthimos: weird again!’, een retrospectief waarin we films van de Griekse meester opnieuw vertonen vanwege de release van zijn nieuwe drieluik ‘Kinds of Kindness’. 

Herkomst
Griekenland (2009)
Regie
Yorgos Lanthimos
Met
Michele Valley, Christos Stergioglou, Christos Passalis
Duur
96 minuten

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?