Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Drive-Away Dolls

Drive-Away Dolls

Jamie en Marie, beiden lesbisch, zijn elkaar beste vrienden. Jamie is een onbevangen vrije geest met een reeks aan mislukte relaties, en Marie moet nodig wat losser worden. Een geïmproviseerde road trip moet de oplossing bieden, maar dat plan loopt in de soep. Chaotisch-komische thriller van Ethan Coen. 

Drive-Away Dolls
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Jamie is een onbevangen vrije geest en lesbienne die klaagt over de zoveelste relatiebreuk. Haar terughoudende vriendin Marian, moet nodig eens wat losser worden. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. De autoverhuurder heeft toevallig een auto beschikbaar die daar naar teruggebracht moet worden; beter kan niet. Eenmaal onderweg ontspoort de trip al snel: een stel stuntelige criminelen achtervolgt de twee vrouwen en ontmoetingen met merkwaardige randfiguren maken dat de eindbestemming snel uit zicht raakt..

Ethan Coen kennen we vooral van films die hij samen met zijn oudere broer Joel maakte, zoals ‘The Big Lebowski' en ‘No Country for Old Men’. Het scenario voor deze chaotisch-komische thriller schreef hij samen met zijn vrouw Tricia Cooke. Hun motivatie was om een trilogie van lesbische B-films te schrijven, waarvan dit het eerste deel is: een serie ‘filthy fun’ komedies, met - aldus Cooke - vooral de nadruk op zelfspot. De hoofdrollen zijn voor Margaret Qualley ('Once Upon a Time in Hollywood') en Geraldine Vishnawatan ('Bad Education'); ze worden bijgestaan door Matt Damon, Pedro Pascal en Beanie Feldstein.

Genre
Komedie
Herkomst
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Ethan Coen
Met
Margaret Qualley, Beanie Feldstein, Geraldine Viswanathan
Duur
84 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?