Zoekfunctie Filmhuis Bussum
El Paraíso

El Paraíso

Moderne versie van het Oedipus-verhaal. Op meeslepende wijze schetst de Italiaanse regisseur Enrico Maria Artale de complexe en intense haat-liefdeverhouding tussen Julio van bijna 40 en zijn Colombiaanse moeder, een indrukwekkende en bekroonde rol van Margarita Rosa de Franscisco.

El Paraíso
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Julio is bijna 40 jaar oud en woont nog steeds met zijn moeder in hun huis vlakbij Rome. De moeder, die in haar jeugd Colombia moest verlaten terwijl ze zwanger was, is een sterke vrouw met wie Julio een gecompliceerde en niet helemaal gezonde relatie heeft. Ze delen vrijwel alles, van een passie voor Latijns-Amerikaanse dans tot werken als drugskoerier. De komst van een jonge Colombiaanse vrouw, die ook betrokken is bij cocaïnehandel, brengt onrust.

Met ‘El Paraíso’ heeft de Italiaanse regisseur Enrico Maria Artale een indringende moderne variant op het Oedipus-verhaal gecreëerd. De haat-liefdeverhouding tussen zoon en moeder is meeslepend, waarbij de Colombiaanse actrice Margarita Rosa de Francisco excelleert als de moeder. Op het Filmfestival van Venetië ontving zij de prijs voor beste actrice in de Orizzonti competitie voor talentvolle filmmakers en originele films. ‘El Paraíso’ won er de prijs voor beste scenario.

Genre
Drama
Herkomst
Italië (2023)
Gesproken taal
Italiaans
Regie
Enrico Maria Artale
Met
Edoardo Pesce, Margarita Rosa de Francisco, Maria del Rosario, Matea Milinkovic
Duur
106 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?