Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Empire of Light

Empire of Light

Een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema, geregisseerd door Oscarwinnaar Sam Mendes. Met in de hoofdrol de getalenteerde en bekroonde actrice Olivia Colman (‘The Father’ en ‘The Crown’).

Empire of Light
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Het is 1981 en Groot-Brittannië wordt geteisterd door een recessie, hoge werkloosheid en racisme. Hilary is manager van de ‘Empire’, een bioscoop in de Engelse badplaats Margate. Ze gaat volledig op in haar werk en haar collega’s zijn als familie. Ze kent het gebouw op haar duimpje en is een van de weinigen die weet dat er op de bovenverdieping ruimtes leeg staan.

Hilary, die onder psychiatrische behandeling blijkt te zijn, zit slecht in haar vel, en de ongezonde relatie met een getrouwde man maakt het daar niet beter op. Dan verschijnt de jonge Stephen ten tonele, de nieuwe kassamedewerker. Hilary en hij hebben direct een klik, maar bij Hilary roept deze relatie ook veel andere ervaringen en gevoelens op. 

Regisseur en Oscarwinnaar Sam Mendes ('1917', ‘Revolutionary Road’, ‘American Beauty’), vertelt met ‘Empire of Light’ een oprecht, menselijk verhaal dat niet voorbijgaat aan de grimmige tijdsgeest, zoals de subtiele verwijzingen naar de door Sidney Poitier geregisseerde film ‘Stir Crazy’, die in het Empire-theater draait. Olivia Colman ('The Lost Daughter', ‘The Father’, ‘The Crown’) neemt op indrukwekkende manier de hoofdrol voor haar rekening, geflankeerd door Micheal Ward (‘Top Boy’) en Colin Firth ('Supernova', ‘The Mercy’, 'The King's Speech').  

Te zien vanaf 6 april. Premièrekaarten zijn al te koop. 

Genre
Drama/Romantiek
Herkomst
Verenigd Koninkrijk, VS
Gesproken taal
Engels
Regie
Sam Mendes
Met
Olivia Colman, Micheal Ward, Tom Brooke, Tanya Moodie, Colin Firth, Hannah Onslow, Toby Jones, Crystal Clarke
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?