Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Entre deux Mondes

Entre deux Mondes

Schrijfster Marianne (Juliette Binoche) gaat undercover werken als schoonmaakster op passagiersschepen. Een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving. ‘Entre Deux Mondes’ won de publieksprijs voor Beste Europese Film op het Filmfestival van San Sebastián.

Entre deux Mondes
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

De succesvolle schrijfster Marianne verlaat Parijs om undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven? 

 

In ‘Entre Deux Mondes’ schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit vinden bij elkaar. De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. De veelal niet-professionele actrices bieden Juliette Binoche (Marianne) uitstekend weerwerk. ‘Entre Deux Mondes’ won de publieksprijs voor Beste Europese Film op het Filmfestival van San Sebastián.

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Regie
Emmanuel Carrère
Met
Juliette Binoche, Hélène Lambert, Léa Carne
Duur
106 minuten
Kijkwijzer

Trailer