Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Explanation for Everything

Explanation for Everything

Begint als een wat absurde komedie maar ontwikkelt zich tot een aanklacht tegen een samenleving. De Hongaarse overheid belemmerde de fondsenwerving voor deze film, waardoor regisseur Gábor Reisz het met een beperkt budget moest doen.

Explanation for Everything
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Zomer in Boedapest. Ábel moet zich focussen op zijn eindexamens, maar hij wordt afgeleid door zijn liefde voor Janka. Janka zelf is vooral bezig met haar onbeantwoorde liefde voor haar getrouwde geschiedenisleraar Jakab, die op zijn beurt verwikkeld is in een strijd met Ábels conservatieve vader. De spanningen van een gepolariseerde samenleving worden onverwachts duidelijk als Ábels eindexamen het middelpunt van een nationaal schandaal wordt.

‘Explanation for Everything’ begint als een komedie, maar ontwikkelt zich geleidelijk tot een aanklacht tegen een samenleving, waarin vrijwel alles een politieke lading krijgt. Omdat de Hongaarse overheid de fondsenwerving voor deze film belemmerde, moest regisseur Gábor Weisz het doen met een heel beperkt budget. De acteurs zijn dan ook allemaal vrienden of bekenden van hem. 

Te zien vanaf 27 juni. 

Herkomst
Hongarije (2023)
Regie
Gábor Reisz
Met
Gáspár Adonyi-Walsh, Rebeka Hatházi, Lilla Kizlinge
Duur
127 minuten

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?