Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Ezra

Ezra

Hartverwarmende film over stand-up comedian Max, die wil voorkomen dat zijn zoon Ezra vanwege zijn diagnose autisme naar een speciale school moet, en daarom met hem op een roadtrip naar Los Angeles gaat. 

Ezra
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Max is een gescheiden stand-upcomedian, die weer bij zijn vader woont. Met zijn ex-vrouw Jenna heeft hij de voogdij over hun elfjarige zoon Ezra, die gediagnosticeerd is met autisme. Ezra’s impulsieve gedrag zorgt herhaaldelijk voor problemen. Hij zou naar een speciale school moeten, maar Max wil daar niets van weten. Max ‘leent’ de auto van zijn vader en gaat met Ezra op een roadtrip naar Los Angeles.

Scriptschrijver Tony Spiridakis baseerde het verhaal van ‘Ezra’ losjes op zijn eigen leven met zijn zoon Demetri. De film is wel geestig, maar geen komedie. Centraal staat de liefde van de vader voor zijn zoon, waarbij het autisme van Ezra een extra dimensie geeft. De jonge William Fitzgerald, die Ezra speelt, debuteert fenomenaal. Bijrollen zijn er onder meer voor Robert de Niro en Whoopi Goldberg.

Genre
Komedie
Herkomst
Verenigde Staten (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Tony Goldwyn
Met
Bobby Cannavale, Robert De Niro, Rose Byrne
Duur
101 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"Sterk acteerwerk in ontroerend vader-zoondrama"

Trouw

"Een beladen film maar ook oh zo grappig en hartverwarmend tegelijk"

Metro

"Bijzonder authentiek"

NPO klassiek

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?