Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Fargo

Fargo

De hoogzwangere Marge doet uitzonderlijk speurwerk in het besneeuwde gehucht Fargo. Dit tragikomische meesterwerk werd wereldwijd bedolven onder prijzen, waaronder een Oscar voor politievrouw McDormand en een voor Beste Scenario.  

Fargo
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Eye Filmmuseum wijdt komende zomer een uitgebreid retrospectief aan Joel en Ethan Coen, de bekendste en meest geliefde buitenbeentjes van Hollywood, en wij haken daar graag bij aan. In juli en augustus vertonen we vier hoogtepunten uit hun oeuvre in het retrospectief ‘The Coen brothers in focus’. Verheug je op hun speelfilmdebuut ‘Blood Simple’, dat dit jaar zijn veertigjarig jubileum viert, ‘Fargo’, ‘The Big Lebowski’ en ‘No Country for Old Men’.

Jerry laat zijn eigen vrouw ontvoeren omdat hij geld nodig heeft voor een businessdeal. Dit kwaadaardige opzetje mislukt echter jammerlijk. Enerzijds door het prutswerk van de twee door Jerry ingehuurde criminele minkukels, anderzijds door het uitzonderlijke speurwerk van politiechef Marge, die hoogzwanger te werk moet gaan in het ondergesneeuwde gehucht Fargo. Het tragikomische meesterwerk ‘Fargo’ werd wereldwijd bedolven onder prijzen, waaronder een Oscar voor politievrouw McDormand en een voor Beste Scenario. 

 

Herkomst
Verenigde Staten (1996)
Regie
Ethan Coen, Joel Coen
Met
William H. Macy, Frances McDormand, Steve Buscemi

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?