Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Femi

Femi

Wanneer de geboorte van zijn eerste kind nadert moet de 21-jarige Dennis het verlies van zijn jonggestorven Nigeriaanse vader onder ogen zien om met zichzelf in het reine te komen.

Femi
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

De 21-jarige Dennis heeft als kind zijn Nigeriaanse vader verloren en hij heeft daar een groot schuldgevoel aan over gehouden. Wanneer Dennis’ vriendin zwanger wordt, komen de duistere gevoelens en gedachten terug die hij al die tijd heeft geprobeerd weg te stoppen. Hierdoor belandt hij in een diep innerlijk conflict en moet hij, zo vlak voor de geboorte van zijn eerste kind, zijn eigen demonen onder ogen zien te komen. 

Regisseur Fagbamila over zijn speelfilmdebuut: ‘Ook in mijn afstudeerfilm ‘Babatunde’ onderzocht ik de invloed van de afwezige vader, het mysterie dat daarbij komt kijken, en hoe de personages dat vacuüm proberen op te vullen. In ‘Femi’ heb ik dat verder uitgediept. De band die ik heb met mijn vader, zijn vertrek uit Nederland, mijn gemis aan zijn/onze cultuur, en hoe je je als gemixte jongen verhoudt in een witte omgeving liggen daaraan ten grondslag.’ Yannik Jozefzoon speelt op indrukwekkende wijze de hoofdrol van de getormenteerde Dennis.

Genre
Drama
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands, Engels
Regie
Dwight Fagbamila, Dwight Fagbamila, Kim Kokosky Deforchaux
Met
Yannick Jozefzoon, Victor IJdens, Janneke Remmers, Joy Verberk
Duur
83 minuten
Kijkwijzer

Trailer