Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Ferrari

Ferrari

De langverwachte film over een dramatische periode in het leven van Enzo Ferrari, van Michael Mann ('Heat'). Met een mooie mix van familiedrama en spannende racebeelden. De cast mag er zijn met onder meer Adam Driver en Penelope Cruz.

Ferrari
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari: zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en het huwelijk met zijn vrouw Laura lijdt zwaar onder het gemis van hun overleden zoon Dino. Als laatste redpoging besluiten Enzo en zijn coureurs-team om mee te doen aan een historische race: de Mille Miglia, die hen 1000 mijl door Italië zal voeren.


Acht jaar geleden was er al sprake van, maar nu is de film van Michael Mann (‘Heat’) over de grondlegger van het Ferrari-concern, Enzo Ferrari, gereed. Uiteraard zijn er fraaie en spannende beelden van autoraces te zien. Maar daarnaast is er de nodige aandacht voor familiedrama. De cast mag er zijn: Adam Driver (‘Marriage Story’) als Enzo, Penelope Cruz (‘Volver’) als Laura en Shailene Woodley (‘The Fault in our Stars’) als Enzo’s minnares Lina Lardi.
 

Genre
biografisch/Drama
Herkomst
VS (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Michael Mann
Met
Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley
Duur
131 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?