Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Fremont

Fremont

De uit Afghanistan gevluchte Donya werkt in een kneuterig Californisch familiebedrijf, waar ze dag in dag uit veelbelovende briefjes in gelukskoekjes stopt. Eigenzinnige en romantische film, vol warmte en droge humor, gefilmd in betoverend zwart-wit. 

Fremont
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

‘Mensen met herinneringen schrijven het mooist’ zegt Donya’s baas, eigenaar van een kneuterig, Californisch familiebedrijf dat gelukskoekjes maakt. Toch wil de Afghaanse Donya niet te veel aan het verleden denken terwijl ze de ene na de andere veelbelovende boodschap in de koekjes stopt. ’s Nachts ligt ze wakker, dromend over een ander leven met nieuwe herinneringen, maar tegelijk verzonken in schuldgevoel naar de achterblijvers. In een poging het lot te tarten, stuurt ze een boodschap de wereld in; op zoek naar haar eigen geluk. 

‘Fremont’ is een ingetogen, maar scherp verhaal over menselijke connectie met veel warmte en droge humor, gefilmd in betoverend zwart-wit. Met hoofdrollen voor Golden Globe-winnaar Jeremy Allen White (‘The Bear’, ‘The Iron Claw’) en nieuwkomer Anaita Wali Zada.

Te zien vanaf 25 juli. 

Genre
Drama/Romantiek
Herkomst
Verenigde Staten (2023)
Gesproken taal
Engels, Dari, Cantonees
Regie
Babak Jalali
Met
Jeremy Allen White, Anaita Wali Zada, Gregg Turkington
Duur
88 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?