Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Fantastische filmmakers: Greta Gerwig

Fantastische filmmakers: Greta Gerwig

In de lezingenreeks ‘Fantastische filmmakers’ komen iconische regisseurs aan bod die blijvende impact hebben gehad op de filmwereld. Greta Gerwig, die onlangs een monsterhit scoorde met ‘Barbie’, is een veelbelovende hedendaagse regisseur en schrijfster.

Fantastische filmmakers: Greta Gerwig
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Dit voorjaar organiseren we in de bovenzaal een reeks filmlezingen met drie beeldbepalende regisseurs uit verschillende generaties in de spotlights: Stanley Kubrick, Ken Loach en Greta Gerwig. In deze reeks verkent filmwetenschapper Constant Hoogenbosch het oeuvre van deze cineasten aan de hand van veel achtergrondinformatie en verschillende filmfragmenten. Good artists copy, great artists steal: door wie zijn deze filmmakers beïnvloed en welke impact hebben ze op het huidige filmlandschap? Vooral geïnteresseerd in een van de regisseurs? De lezingen zijn ook los te bezoeken. 

Lezing 3: Greta Gerwig
donderdag 21 maart, 20.00 -  22.00 uur

Na haar monsterhit ‘Barbie’ in 2023 kan niemand meer om haar heen. Gerwig begon als exponent van de Amerikaanse arthouse. Ze schreef het scenario voor en acteerde in ‘Frances Ha’ van Noah Baumbach en schreef scenario's voor films als ‘Lady Bird’, ‘Little Women’ en ‘Barbie’. Drie films waarvoor ze ook de regie voor haar rekening nam. Gerwig is dit jaar juryvoorzitter op het Filmfestival van Cannes.

Over de docent
Drs. Constant Hoogenbosch studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen met bijvakken Kunstgeschiedenis, Filosofie, Sociologie en Culturele Antropologie. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film- en mediawereld zette Hoogenbosch in 2000 zijn eigen mediabedrijf Movie Machine op. Vanuit Movie Machine werkt hij samen met filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen waar hij doceert over uiteenlopende onderwerpen uit de film- en mediawereld. Hoogenbosch is tevens werkzaam als docent Filmgeschiedenis aan het Rijn IJssel College in Arnhem.

Kosten
De hele reeks kost € 48,00, Vrienden betalen € 42,00 en Cinevillers € 15,00. De lezingen zijn ook los te bezoeken. Een kaartje voor een losse avond kost € 19,00, Vrienden betalen € 17,00 en Cinevillers € 5,50. Aanmelden voor de hele reeks kan door (voor 4 maart) te mailen naar filmcursus@filmhuisbussum.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en of je Vriend of Cineviller bent. 

Regie
Constant Hoogenbosch
Duur
120 minuten

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?