Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Godland

Godland

Droogkomisch drama over een priester-fotograaf die eind negentiende eeuw naar IJsland wordt gestuurd en in dat overweldigende landschap een nieuwe wereld ontdekt, waardoor hij afdwaalt van zijn missie en overtuigingen. Succesvol op vele filmfestivals, en prijswinnaar op het filmfestival van San Sebastian.

Godland
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De jonge Deense priester Lucas wordt aan het einde van de negentiende eeuw op reis gestuurd naar IJsland. Zijn missie: toezicht houden op de bouw van een kerk in een afgelegen parochie en de bewoners fotograferen. De lokale bevolking zit echter niet bepaald op hem te wachten. Lucas weet zijn bestemming te bereiken, maar hoe verder hij doordringt in de onbekende cultuur en het woeste landschap, hoe meer hij afdwaalt van zijn missie en van zijn overtuigingen. 

‘Godland’ is een imponerende film over het ontdekken van een nieuwe wereld. Het epische en bij vlagen ook droogkomische drama van de IJslandse regisseur Hlynur Pálmason (‘A White, White Day’) is tevens een zoektocht van de regisseur naar wat ons verdeelt en wat ons bindt, waarbij hij in een interview concludeert dat de dood wellicht het enige is wat ons bij elkaar houdt. De film maakte afgelopen jaar een zegetocht langs vele filmfestivals waar de film onder meer werd geprezen om zijn bijzondere visuele stijl.

Genre
Drama
Herkomst
IJsland, Denemarken
Gesproken taal
Deens, IJslands
Regie
Hlynur Pálmason
Met
Elliott Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson, Vic Carmen Sonne
Duur
139 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?