Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Good Luck To You, Leo Grande

Good Luck To You, Leo Grande

Nancy Stokes, een gepensioneerd lerares en weduwe, smacht naar een avontuur, een connectie en seks, goede seks. Eén hotelkamer en twee hoofdrolspelers: Oscarwinnares Emma Thompson (‘The Children Act’, ‘Howards End’) en Daryl McCormack (‘Peaky Blinders’, A Very English Scandal’).

Good Luck To You, Leo Grande
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en - zo op het eerste gezicht - een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af. 

Eén hotelkamer en twee hoofdrolspelers: Oscarwinnares Emma Thompson (‘The Children Act’, ‘Howards End’) en Daryl McCormack (‘Peaky Blinders’, A Very English Scandal’). Het scenario is geschreven door de veelzijdige Katy Brand, die zowel als stand-up comedian als voor haar scripts voor satirische programma’s al vele lovende recensies in ontvangst mocht nemen. 

Genre
Drama/Komedie
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Regie
Sophie Hyde, Katy Brand
Met
Emma Thompson, Daryl McCormack
Duur
97 minuten
Kijkwijzer

Trailer