Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song

Bijzondere documentaire over de carrière van Leonard Cohen, met de focus op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende nummer: ‘Hallelujah’. Met veel bekende artiesten en onbekende geluidsopnamen.

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Singer/songwriter Leonard Cohen werkte maar liefst zeven jaar aan zijn meest bekende nummer ‘Hallelujah’. Op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd het afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten de song tot leven en inmiddels bestaan er bijna evenveel versies van als van ‘Yesterday’. Tijdens concerten en festivals veroorzaakt het lied een haast religieuze ervaring. 

Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en de ontstaansgeschiedenis van zijn ‘Hallelujah’. De film bevat ontroerende getuigenissen van artiesten als Bob Dylan, John Cale en Rufus Wainwright en een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust, waaronder Cohens persoonlijke notitieboeken, dagboeken en foto's, opnamen van optredens en uiterst zeldzame geluidsopnamen en interviews. 

Te zien vanaf 29 december. Premièrekaarten zijn al te koop! 

Genre
Documentaire/Muziek
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Regie
Dayna Goldfine, Dan Geller
Duur
118 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?