Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Here

Here

De soep uitdelende Roemeense bouwvakker Stefan ontmoet in Brussel de Belgisch-Chinese studente Shuxiu die mossen bestudeert. Samen ontdekken ze hoeveel natuur er in Brussel is – als je het wilt zien tenminste. Tussen hen beiden lijkt ook iets op te bloeien. 

 

Here
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Voordat Stefan, een Roemeense bouwvakker in Brussel, naar zijn geboorteland terugkeert, deelt hij eerst nog restanten soep uit aan familie en vrienden. Daarbij ontmoet hij de Belgisch-Chinese studente Shuxiu, die mossen bestudeert. Zij laat hem zien hoeveel natuur er ook in Brussel te vinden is, als je het wilt zien tenminste. Intussen bloeit tussen Stefan en Shuxiu iets op.

‘Here’ is geen film vol actie of grote gebaren, maar met aandacht voor het kleine, zoals mos; om dat goed te zien moet je op je hurken gaan zitten. Of voor een man die rondwandelt en soep uitdeelt. Zo’n film kan een onverwacht spannende ontdekkingstocht opleveren. Het MoMa in New York zette deze poëtische stadssymfonie, die een ode brengt aan het onzichtbare en de schoonheid van het kleine, op de lijst van innovatieve films die de tand des tijds zullen doorstaan. Prijswinnaar op het filmfestival van Berlijn.
 

Genre
Drama
Herkomst
België (2023)
Gesproken taal
Frans, Roemeens, Chinees, Nederlands
Regie
Bas Devos
Met
Stefan Gota, Liyo Gong
Duur
82 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"Prachtig minimalistisch, gelaagd en intiem meesterwerkje"

VPRO

"Here is mindfulness-cinema van het Aziatische soort - magische alledaagsheid, een hint natuurlyriek"

NRC

"Cameraman Grimm Vandekerckhove legt het allemaal schitterend vast: de weelderige natuur, het zomerse stadsleven en de ontluikende romantiek tussen Shuxiu en Stefan"

De Volkskrant

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?