Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Het zit in mijn Hart

Het zit in mijn Hart

Een barok, op rijm geschreven, sprookje over moord, doodslag en erotiek met als leidraad de zeven hoofdzonden. Eenmalige vertoning van dit groots gefilmde toneelstuk gespeeld door acteurs met een verstandelijke beperking.

Het zit in mijn Hart
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Theatergroep KamaK bestaat uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Toen regisseur Saskia Boddeke hun voorstelling Furia zag, wist ze: hier wil ik wat mee! Ze besloot een film te maken van de voorstelling en over dit bijzondere ensemble. 

Furia is een barok, op rijm geschreven, sprookje over moord, doodslag en erotiek met als leidraad de zeven hoofdzonden, dat voor deze film groots is verfilmd. Met in de ochtenden een verstilde blauwe zweem en in de nacht oranje maanverlichte taferelen. Met acteurs met hoge pruiken, witte gewaden en geschminkte gezichten. Professionele performers die je het verhaal inzuigen en je hun beperkingen doen vergeten. Hun uitzonderlijk acteerwerk is poëtisch en intens, het tuimelt rechtstreeks je hart binnen. 

Tegelijkertijd volgt de filmmaker het repetitieproces en zoomt in op de verschillende acteurs waarbij ze hen vraagt naar hun dromen en verlangens. 'Het zit in mijn hart' is een film waarin documentaire en fictie in elkaar overlopen. Saskia Boddeke zet in haar fantasierijke stijl alle filmische middelen in om in deze film het scherpe contrast tussen fictie en werkelijkheid op een luchtige manier voelbaar te maken zonder ook maar één moment sentimenteel te worden. Maar de vaak vertederende scènes zullen geen kijker onberoerd laten.

Wij vertonen deze film eenmalig op 29 maart.

Genre
Drama/Documentaire
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Saskia Boddeke
Met
Patrick ten Arve, Anne Aalderink, Ayle Albert de la Bruhèze,
Duur
86 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?