Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Holland Pop 1970

Holland Pop 1970

Terugblik op het Holland Pop Festival dat in 1970 plaatsvond in het Kralingse Bos in Rotterdam. Een legendarische gebeurtenis en de eerste in een – naar later bleek – lange traditie van muziekfestivals. Met interviews en bijzonder archiefmateriaal.

Holland Pop 1970
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

In juni 2020 was het vijftig jaar geleden dat het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in Rotterdam plaatsvond. Dit festival, dat bekend stond als het Europese antwoord op Woodstock, was een mijlpaal in de Europese muziekgeschiedenis. Het was het eerste grootschalige evenement in Europa waar bezoekers ook op het festivalterrein konden overnachten.

Bijna 100.000 mensen kwamen gedurende drie dagen samen op het festivalterrein, gedreven door een sfeer van love, peace and happiness, om te luisteren naar legendarische bands als Santana, Jefferson Airplane en Pink Floyd. In deze documentaire over dit historische evenement worden o.a. de voormalige organisatoren geïnterviewd en maakt documentairemaker Ferri Ronteltap gebruik van verzamelde archiefbeelden om een levendig beeld te schetsen van deze bijzondere periode in de geschiedenis van de muziek.
 

Genre
Documentaire
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Ferri Ronteltap
Duur
71 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?