Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Holy Spider

Holy Spider

Op ware feiten gebaseerde onconventionele thriller over Rahimi, een Iraanse journaliste die achter de identiteit van de ‘spider killer’ tracht te komen. Deze seriemoordenaar zag het als zijn opdracht om de straten van de heilige stad Mashhad te zuiveren van zondige prostituées.

Holy Spider
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

In de heilige Iraanse stad Mashhad heeft huisvader Saeed een religieus geïnspireerde missie: zoveel mogelijk zondige prostituées uit de weg ruimen. Journaliste Rahimi komt naar de stad om onderzoek te doen naar de reeks moorden, gepleegd door deze ‘spider killer’. 

Ze stuit daarbij op veel tegenwerking en moet steeds grotere risico’s nemen om zijn identiteit te kunnen achterhalen. Justitie loopt niet al te hard en in sommige kringen wordt de seriemoordenaar als een held gezien. 

‘Holy Spider’ is een onconventionele thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse seriemoordenaar de ‘spider killer'. Regisseur Ali Abbasi weet op overtuigende wijze een spannend en indringend drama te combineren met inzicht in de Iraanse samenleving en de positie van vrouwen. Een onderwerp dat ook nu weer volop in de actualiteit staat. Actrice Zar Amir-Ebrahimi maakt van de journaliste een held van onze tijd en werd op het Filmfestival van Cannes onderscheiden als Beste Actrice.

Genre
Drama/Thriller
Herkomst
Denemarken
Gesproken taal
Perzisch
Regie
Ali Abbasi
Met
Mehdi Bajestani, Zar Amir-Ebrahimi, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?