Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Hors-saison

Hors-saison

'Hors-saison' is de betoverende nieuwe film van Stéphane Brizé ('Un autre monde'). Na zijn trilogie over de perikelen op de arbeidsmarkt, gooit de regisseur het over een andere boeg in deze tedere film die zich afspeelt aan de ruige Bretonse kust.

Hors-saison
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

'Hors-saison' is de betoverende nieuwe film van Stéphane Brizé ('Un Autre Monde'). Na zijn trilogie over de perikelen op de arbeidsmarkt, gooit de regisseur het over een andere boeg in deze tedere film die zich afspeelt aan de ruige Bretonse kust. Mathieu (Guillaume Canet) woont in Parijs, Alice (Alba Rohrwacher) woont in een kleine badplaats in het westen van Frankrijk. Hij is in de vijftig en een bekende acteur, zij is in de veertig en pianolerares. Vijftien jaar geleden werden ze verliefd. Maar ze gingen ieder hun eigen weg, de tijd verstreek en wonden zijn beetje bij beetje geheeld. 

Wanneer Mathieu zijn leven ontvlucht in een kuuroord, vindt hij Alice bij toeval terug. Hors-saison ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië. De chemie tussen acteurs Alba Rohrwacher en Guillaume Canet spat van het scherm. ‘Lovely, sorrowful reflection on missed chances and regained connections’, aldus Variety.

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk (2023)
Gesproken taal
Frans
Regie
Stéphane Brizé
Met
Guillaume Canet, Alba Rohrwacher, Sharif Andoura
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"‘Hors-Saison’ is een ingetogen kleinood waarin je even kunt vluchten"

NRC

"Mooi evenwicht tussen de regels van het romantische drama en de onvoorspelbaarheid van het leven"

de Volkskrant

"Al met al is ‘Hors-saison’ welness voor de geest. Een mistroostig kuuroord, geloofwaardige chemie en een aannemelijk conflict, meer is er niet nodig."

Cinemagazine

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?