Zoekfunctie Filmhuis Bussum
How to Have Sex

How to Have Sex

Drie Britse tieners gaan op vakantie naar Griekenland. Het moet de vakantie van hun leven worden, maar groepsdruk om ‘het’ voor het eerst te doen zet de verhoudingen tussen de meiden danig op scherp. Ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard Prijs.

How to Have Sex
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Het schooljaar is voorbij voor drie zestienjarige vriendinnen en ze vertrekken naar Kreta voor een week vol zon, feesten en (hopelijk) seks, voordat ieder haar eigen weg zal gaan. De intelligente Em is toegelaten tot de universiteit en lijkt verzekerd van een stralende toekomst. Tara en Skye zijn minder zeker van hun toekomst, maar zijn vastbesloten om volop van hun tijd in dit zonovergoten Griekse paradijs te genieten. Tara is als enige van haar vriendinnen nog maagd en voelt de druk om zich bij de eerste de beste gelegenheid te laten ontmaagden. Deze ambitie stuit op vragen rondom instemming, een spanning die in deze krachtige film uitbundig wordt verkend, zónder te moraliseren.

In deze eerste speelfilm van Molly Manning Walker wordt de beladen seksuele ontwikkeling van tienermeisjes vastgelegd met een opvallend authentiek en gevoelig resultaat. Ook zelfontdekking en vrouwelijk genot krijgen de ruimte in deze film, die op het Filmfestival van Cannes de Un Certain Regard-prijs won.

Speciale vertoning met nagesprek op maandag 26 februari, 18.30 uur
Op maandag 26 februari organiseren we een speciale vertoning van ‘How to Have Sex’ met het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD Gooi en Vechtstreek. Na de film gaan we met drie verpleegkundigen seksuele gezondheid in gesprek over de vragen: Hoe bescherm je je kind tegen grensoverschrijdend gedrag? En hoe zorg je er zelf voor dat jouw kind de grenzen van een ander respecteert (en die van zichzelf)? Vooral voor ouders van pubers interessant, als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over de aanstaande examenreis. Met medewerking van verpleegkundigen Daan Kuypers, Annet Mekkelholt en Marcia Rozemeijer.

Genre
Drama
Herkomst
Verenigd Koninkrijk (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Molly Manning Walker
Met
Shaun Thomas, Mia McKenna-Bruce, Lara Peake
Duur
91 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"Deze debuutfilm van de Britse Molly Manning Walker is even aangrijpend als subtiel"

VPRO Cinema

"Verplicht kijkvoer voor wie eerste seksuele stappen zet én voor iedereen die nog gelooft dat “slechte seks beter is dan geen seks'"

NRC

"How to Have Sex duikt steeds net onder de tiener-hedonistische oppervlakte, waar zoveel meer gaande is"

de Volkskrant

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?