Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Il Colibrì

Il Colibrì

Italiaans familie-epos – gebaseerd op het gelijknamige boek van Sandro Veronesi, dat drie generaties omspant. Het verhaal over familie, liefde en levenskracht springt tussen heden en verleden, en tussen de sfeervol in beeld gebrachte locaties in Toscane, Parijs en Rome. Opende in 2022 het prestigieuze filmfestival van Rome. 

Il Colibrì
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Als kind brengt Marco de zomers door aan de Toscaanse kust. Daar groeit hij op, wordt hij verliefd, maar moet hij ook om leren gaan met een groot verlies. Als volwassen man pendelt Marco - inmiddels een gerespecteerd arts - tussen Rome en Parijs: Het leven gaat niet ongemerkt aan hem voorbij, maar hij weet zijn evenwicht te vinden; net als een kolibrie. Dit sterke Italiaanse familie-epos springt tussen heden en verleden, en vangt het leven van drie generaties. IL COLIBRÌ werd geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto en was de openingsfilm van het prestigieuze Filmfestival van Rome.

‘Il Colibrì’ is gebaseerd op de internationale gelijknamige bestseller uit 2019 van Sandro Veronesi, van wie eerder al ‘Caos Calmo’ werd verfilmd. Regisseur Francesca Archibugi zet met een echte sterrencast een gelaagd, Italiaans drama neer over familie, liefde en de kracht van het leven. Met onder meer Pierfrancesco Favino ('Il Traditore'), Bérénice Bejo ('The Artist') en Nanni Moretti ('Mia Madre').

Genre
Drama
Herkomst
Italië (2022)
Gesproken taal
Italiaans, Frans
Regie
Francesca Archibugi
Met
Bérénice Bejo, Pierfrancesco Favino, Kasia Smutniak
Duur
127 minuten
Kijkwijzer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?