Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Jane Austen on Screen

Jane Austen on Screen

José Roeken van Austen Tales geeft een presentatie over de vele film- en tv-adaptaties die gemaakt zijn van de romans van de Engelse schrijfster Jane Austen. Zo komen ondermeer de filmlocaties aan bod: veelal traditionele Engelse Manor Houses, pittoreske villages, landschappen en 18e eeuwse ballrooms. 

Jane Austen on Screen
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Welke acteur vind jij de beste Darcy, Willoughby, Knightley of Wentworth? En welke Austen verfilming is jouw favoriet?

José Roeken van Austen Tales geeft op dinsdag 31 oktober in de bovenzaal van Filmhuis Bussum een presentatie over de vele film- en tv-adaptaties die gemaakt zijn van de romans van de Engelse schrijfster Jane Austen. Zo komen ondermeer de filmlocaties aan bod: veelal traditionele Engelse Manor Houses, pittoreske villages, landschappen en 18e eeuwse ballrooms. Ook zal het gaan over de Regency kostuums, kijkjes achter de schermen en interpretaties van screenwriters en regisseurs.

Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt José Roeken je mee in de wereld van Austens onsterfelijke romans, zoals ‘Sense & Sensibility’, ‘Pride & Prejudice’ en ‘Emma’. 

Programma:
20.00  - 20.45 uur: deel 1
20.45 – 21.00 uur: thee met lekkers
21.00 – 21.45 uur: deel 2


Kaarten kosten € 15,00. Dit is inclusief thee en wat lekkers in de pauze. Vrienden betalen € 13,50 en Cinevillers € 4,00. 

Gesproken taal
Nederlands
Regie
José Roeken
Duur
105 minuten

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?