Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Jeanne du Barry

Jeanne du Barry

Door haar schoonheid en charme lukt het Jeanne, een jonge vrouw, aan de arbeidersklasse te ontsnappen en zich een belangrijke plek aan het hof van Lodewijk XV te verwerven. Maïwenn is regisseur van dit kostuumdrama en vertolkt de hoofdrol van Jeanne. Lodewijk XV wordt gespeeld door niemand minder dan een Franssprekende Johnny Depp. 

Jeanne du Barry
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Als vrouw uit de arbeidersklasse snakt de jonge Jeanne Vaubernier naar een hogere status, een haast onmogelijke droom die toch uitkomt door haar charmes; stapje voor stapje lukt het haar de sociale ladder te bestijgen. Wanneer ze koning Lodewijk XV ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof. 

Maïwenn is regisseur van dit kostuumdrama en vertolkt de hoofdrol van Jeanne. Lodewijk XV wordt gespeeld door niemand minder dan een Franssprekende Johnny Depp. Zijn tekst is merkbaar tot een strikt minimum beperkt, maar met zijn lichaamstaal vult hij zelfs de grootste zaal van zijn kasteel. 

Te zien vanaf 14 september. 

Genre
Drama/historisch/biografisch
Herkomst
Frankrijk (2023)
Gesproken taal
Frans
Regie
Maïwenn
Met
Johnny Depp, Maïwenn, Benjamin Lavernhe
Duur
117 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?